Homme astub ametisse Tallinna uus finantsdirektor

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Silver Tamm.
Silver Tamm. Foto: Tallinna linnavalitsus

14. aprillist asub Tallinna finantsdirektori ametikohale Silver Tamm.

Tamm lõpetas 2005. aastal Tartu Ülikoolis majandusteaduskonna majandusprotsesside modelleerimise ja rahanduse erialal. Linnakantselei finantsteenistuse linnakassas alustas Tamm töötamist veebruaris 2001 ja alates novembrist 2007 on ta linnakassa juhataja. Alates 1. septembrist 2021 täidab Tamm linna finantsdirektori ülesandeid. 

«Silver Tammel on hea kogemus finantsteenistuse erinevatel ametikohtadel ning ta on motiveeritud linna finantsvaldkonna juhtimisest ja arendamisest. Silver on pikki aastaid vastutanud linna eelarveprotsessi läbiviimise ja linna rahahalduse eest. Isikuomadustelt on Silver põhjalik, otsekohene, positiivne ja avatud suhtleja, mis kindlasti toetab teda finantsteenistuse meeskonna juhtimisel,» ütles Tallinna linnakantsler Kairi Vaher.

Linna finantsdirektori peamised ülesanded on juhtida tulemuslikult linna finantsteenistust, arendada oma valdkonda ja leida sünergiat koostöös linna erinevate üksuste ja asutustega.

«Mul on hea meel alustada tööd Eesti suurima omavalitsuse finantsjuhi vastutusrikkal ja põneval ametikohal,» ütles vastne finantsdirektor. «Linna finantspositsioon on jätkuvalt tugev, sealhulgas on linnal kõrge likviidsus ja madal võlakoormus, mis annab kindla lähtepositsiooni globaalsest kriisist tuleneva ebakindlusega toimetulekuks. Üheks olulisemaks lähiaja väljakutseks on linna finantsplaneerimise ja Tallinna olulisi arengusuundi sõnastava strateegia «Tallinn 2035» omavaheline tihedam sidumine, mis võimaldab linnal oma strateegilisi eesmärke tõhusamalt saavutada.»

Linna finantsdirektori valiku konkursi viis läbi komisjon, millesse kuulusid linnakantsler Kairi Vaher, linna personalidirektor Vilve Raik ning väline ekspert Kristi Ojakäär. Valikukomisjon tegi ettepaneku nimetada linna finantsdirektori ametikohale Silver Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles