Vene Muuseum tuleb Pikale tänavale

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn eraldas sihtasutusele Tallinna Vene Muuseum ruumid vanalinnas, Pikk 29a.
Linn eraldas sihtasutusele Tallinna Vene Muuseum ruumid vanalinnas, Pikk 29a. Foto: Toomas Huik

Tallinna volikogu otsustas aastaid Kadriorgu kavandatud Vene muuseumile anda ruumid Pikale tänavale.

Sihtasutusel Tallinna Vene Muuseum on värske otsuse kohaselt õigus 15 aasta jooksul tasuta kasutada kultuurikeskuse ja muuseumi avamiseks äriruume aadressil Pikk tn 29a.

Muuseumi jaoks varem kavandatud ruumid Kadriorus Koidula 23 on väga halvas seisukorras, need tahab linn rekonstrueerida, et avada seal uue lasteaia.

Äriruumid Pikk tn 29a seisavad suuremas osas tühjana, tulutult on neid mitu korda üritatud enampakkumise teel kasutusse anda. Kuna enne rekonstrueerimist ei ole võimalik hoonet muuseumina kasutada, siis antakse see tasuta sihtasutuse kasutusse.

Et hoone asub vanalinna muinsuskaitse alal, siis kehtivad sellele vastavad kohustused ja kitsendused. Pärast kasutuslepingu lõppemist ei hüvita linn ruumide parendamiseks tehtud kulutusi.

SA Tallinna Vene Muuseum asutati linnavolikogu otsusega 26. augustil 2010. Sihtasutus uurib ja tutvustab vene kultuuri Eestis

Pika tänava hoone I ja II korrusel plaanitakse avada püsiekspositsioon, samuti korraldada näitusi ja haridusprogramme. Kolmandale ja katusekorrusele kavandatakse hoidla ja sihtasutuse büroo.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles