Müügikohtade oksjonid viivad Nõmme turult müüjaid (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Saaremaa Lihatööstuse kioski müüja Mare hakkab lähiajal müüma ka Saaremaa piimatooteid, sest nendega kaubelnud ettevõtja jäi oma müügikohast ilma.
Saaremaa Lihatööstuse kioski müüja Mare hakkab lähiajal müüma ka Saaremaa piimatooteid, sest nendega kaubelnud ettevõtja jäi oma müügikohast ilma. Foto: Remo Tõnismäe

Sel aastal vahetub Nõmme turul terve rida kauplejaid, muudatused tekitavad paksu verd nii müüjate kui ostjate seas.

«Sel aastal lõpeb Nõmme turul 17 üürilepingut. Kuna tegemist on pikaajaliste lepingutega, mida on vahepeal pikendatud, siis vastavalt Tallinna linnavara kasutusse andmise korrale tuleb korraldada nendele ruumidele uus kirjalik enampakkumine, millest saavad osa võtta nii praegused üürnikud kui uued tulijad,» selgitas Nõmme turgu haldava linnaettevõtte Tallinna Turud juht Kersti Otteson.

Osa konkursse on lõppenud, osa on veel pooleli. Alles teisipäeval ilmus Tallinna Turgude veebilehele viie Nõmme turu kioski enampakkumise kuulutus. See ei tähenda Ottesoni sõnul, et kõik senised kauplejad turult lahkuma peaksid. «Senistest olijatest on saanud oma kioskid tagasi Kalevi kommipood ja Saaremaa Lihatööstus, lisaks mõned väiksemad kauplejad. Sotsiaalmeedias räägitakse küll hinnatõusust, aga tegemist on enampakkumistega, kus on alghind ja kauplejad teevad oma pakkumised,» ütles Otteson. Niimoodi näeb tema sõnul ette Tallinna linnavara kasutusse andmise kord, mida väga täpselt järgitakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles