Kohus ei lasknud Hubert Hirve vangist välja

Copy
13.04.2022. Tallinn. Hubert Hirve ja Paul Gammeri kohtuistung. Hubert Hirv. Foto Eero Vabamägi, Postimees
13.04.2022. Tallinn. Hubert Hirve ja Paul Gammeri kohtuistung. Hubert Hirv. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Kohus otsustas, et ei rahulda kuritegeliku ühenduse juhtimises süüdistatava hotelli- ja restoraniärimehe Hubert Hirve kaitsja taotlust mees vahi alt elektroonilise valve all vabastada. 

Kuritegeliku ühenduse juhtimises süüdistatavate hotelli- ja restoraniärimeeste Hubert Hirve ja Pavel Gammeri ning nende kaassüüdistatavate kohtuprotsess läks sel nädalal edasi ning kahel päeval kuulati üle süüaluste kaitsjate kõnesid. Lisaks oli vahi all viibiva Hirve kaitsja esitanud kohtule vahistamise põhjendatuse kontrolli määruse – aastaid kestnud kohtuasja ajal eelvangistuses viibinud Hirv soovis, et kohus ta vabastaks.

Harju maakohus teatas, et ei rahulda taotlust ning Hirv jääb ka edasi vahi alla. Põhjendusena tõi kohus välja, et kohtumenetlus on küll väldanud pikka aega, kuid on jõudnud lõppjärku. Samuti on kohtu hinnangul oht, et Hirv võib vabaduses panna toime uusi kuritegusid või minna pakku. Ka elektrooniline valve ei maandaks kohtu hinnangul neid riske. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles