Navalnõi kutsus lääne tehnoloogiahiide looma inforinnet Putini vastu (2)

Copy
Aleksei Navalnõi kunagi Moskva politseijaoskonnas kõnelemas.
Aleksei Navalnõi kunagi Moskva politseijaoskonnas kõnelemas. Foto: INSTAGRAM / @NAVALNY/Scanpix

Vene vangistatud opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi kutsus lääneriikide tehnoloogiahiide üles avama venelastele suunatud reklaamikampaaniate kaudu inforinde Venemaa presidendi Vladimir Putini vastu.

Navalnõi kutsus oma Twitterisse postitatud tekstisõnumite jadas teiste seas USA presidenti Joe Bidenit, Briti peaministrit Boris Johnsonit ja Euroopa Komisjoni presidenti Ursula von der Leyenit üles leidma kiiresti sotsiaalmeedialahendusi Putini propaganda võitmiseks.

Navalnõi sõnul on enamikul venelastest Ukrainas toimuvast täiesti moonutatud pilt.

«Nende jaoks on Putin läbimas väikest ja väga edukat sõda, kus on väga vähe verevalamist. Meie sõdurid on nende arvates kangelased ja suuremaid kaotusi pole olnud,» kirjutas Navalnõi.

Opositsiooniliidri sõnul usuvad paljud Venemaal Ukraina relvajõudude kokkukukkumist ja Vene administratsiooni väiteid, et kõik tsiviilohvrid on jõhkrate natside ja neid toetavate lääneriikide süü.

Navalnõi rõhutas siiski, et teated venelaste tugevast toetusest riigi agressioonisõjale Ukrainas on osa Venemaa administratsiooni valedest.

«Ukrainlaste tapmiseks on Putinil hädasti vaja, et seda sõda toetataks Venemaal. Ja esimene asi, mida tuleb mõista, on see, et Venemaal pole mingisugust 75 protsendi suurust toetust sõjale. See on järjekordne Kremli vale,» kirjutas Navalnõi.

Opositsiooniliider tõi välja, et nii küsimus «kas te toetate sõda Ukrainas» ja ka eitav vastus sellele küsimusele võivad Venemaal kaasa tuua 15-aastase vangistuse. Samuti on Venemaal sotsiaalmeedias sõjavastastele väljaütlemistele reageerimine ohtlik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles