Pardiralli vähihaigete laste toetuseks toimub taas 1. juunil

Postimees
Copy
Pardiralli Kadriorus.
Pardiralli Kadriorus. Foto: Remo Tõnismäe

Üheksandat korda toimuv vannipartide võiduujumine vähihaigete laste ja nende vanemate toetuseks toimub lastekaitsepäeval 1. juunil. Kõigil rallihuvilistel on võimalik oma annetuse eest vannipardile kaasa elada ETV ekraanil toimuva otseülekande vahendusel, mis läheb eetrisse lastekaitsepäeva õhtul Kadriorust.

Pardiralli on Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu algatatud vannipartide võiduujumine, mille eesmärgiks on tõsta teadlikkust vähihaigete laste ja nende vanemate olukorrast ja kutsuda inimesi ning ettevõtteid neid toetama. Kokku asub esikoha nimel tänavu heitlusse 16 000 vanniparti.

«Viimased kuud on toonud tohutu murekoorma ja teadmatuse tuleviku eest miljonitele inimestele. Samamoodi tunnevad suurt hirmu homse ees emad-isad, kelle laps on saanud kohutava diagnoosi - lapseea kasvaja. Võitlusse lootuse ja tervenemise eest on haaratud terve pere,» ütles Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu juht Kaili Semm.

«Seetõttu korraldame ka sel aastal Pardiralli meie väikeste kangelaste toetuseks. Täna, 16. aprillil tähistab Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit oma 30. sünnipäeva. See on suurim ja südamlik kingitus meie Liidule, kui inimesed leiavad võimaluse vapratele vähihaigetele lastele ja nende vanematele südames ja tegudes toeks olla. Pardiralliga ei kogu me üksnes rahalisi annetusi vähihaigete laste võitluse toetamiseks, vaid näitame üheskoos, et vähidiagnoosi saanud pered ei ole oma ränkraskel teekonnal üksi,» lisas Semm.

Möödunud aasta 16.aprillist on Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit toetanud vähihaigeid lapsi ja nende vanemaid 423 959 euroga.

Pardiralli on viimasel kahel aastal pandeemiast tingitud olukorra tõttu toimunud traditsioonilise ühispeo asemel Kadriorus ETV otseülekandena. Ka sel aastal teeb ETV Pardirallist otseülekande.

Tänasest alates on internetilehel www.pardiralli.ee võimalik annetust tehes soetada endale, oma perele, sõpradele või ettevõtete töötajatele rallipartide numbreid. Pardiralli eesmärk on kindlustada kõikidele raske haigusega võitlevatele lastele hädavajalik ravi ja vajalikud tugiteenused: psühholoogiline tugi, eripedagoogika, füsioteraapia või muu laste või nende pere jaoks vajalik teenus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles