Eesti Panga muuseum ootab vabariigi aastapäeva tähistama

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga muuseum
Eesti Panga muuseum Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Vabariigi aastapäeva puhul saab täna keskpanga muuseumis vaadata Aleks Kivinuki Eesti Vabaduse Risti teenetemärkide näitust ja kell 13 osaleda tasuta ekskursioonil.

Erinäituse Vabaduse Ristid pärinevad Aleks Kivinuki erakogust ja näituse raames näidatakse lühifilmi «Vabadusrist». Külastajatele pakutakse teed ja pirukat. Avatud on muuseumi pood.

Eesti Panga juhtkonnast on Vabadusristi pälvinud president Jüri Jaakson, direktor Juhan Kukk, direktor Felix Tannebaum ja direktor Hugo Vestel. Vabadusrist on Eesti Vabariigi teenetemärk, mis asutati Eesti Vabariigi esimesel aastapäeval,24. veebruaril 1919. Vabadusrist on vabadusvõitluses osalenute teenete autasuks.

Keskpanga muuseum on täna avatud kell 11-16 ning külastamine on tasuta. Erinäitusega saab tutvuda ka homme muuseumi tavapärasel lahtiolekuajal kell 11-16. Samuti toimub laupäeval kell 13 tasuta ekskursioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles