Postimehe venekeelset toimetust asub juhtima Sergei Metlev (9)

Postimees
Copy
Sergei Metlev
Sergei Metlev Foto: Remo Tõnismäe

Postimehe venekeelset toimetust asub esmapäevast juhtima Postimehe kauaaegne kaasautor Sergei Metlev.

Metlev võtab ametiposti üle Olesja Lagašinalt, kes lahkub Postimees Grupist esmaspäeval.

Postimehe vastutava väljaandja ja peatoimetaja Marti Aaviku sõnul on väljaande soov, et Postimehe venekeelsete portaalide ja paberlehe lugejatel oleks Eesti ja maailma asjadest ees samasugune aus ja läänelik ajakirjanduslik pilt kui eestlastel – ja mis praegu eriti oluline: ilustamata või pehmendamata sõjakoledusi.

«Tahame ka oluliselt laienadada kaasautorite ringi, kaasata mõtlevaid inimesi nii Eestist kui teistest maadest. Kuna laiendame ja muudame oluliselt tegevust, siis muutub ka juhtimisstruktuur: Postimehe venekeelsed väljaanded saavad peatoimetajaks Sergei Metlevi. Tal seisab ees erakordselt võimalusterohke ja huvitav töö,» sõnas Aavik.

Sergei Metlev on sündinud 20. augustil 1991 Tallinnas. Metlevil on Tartu Ülikooli õigusteaduse magistrikraad. Ta on teinud viimase 13 aasta jooksul aktiivset koostööd erinevate väljaannetega vaatleja ja kaasautorina, viimased kaks aastat tegutsenud Postimehe kolumnistina, tänavu kevadel käivitanud venekeelses Postimehes autorisaate «Kodanik M» ning tegelenud temaatilise ajalooportaali arendamisega.

Metlev on tegutsenud lähiajaloo uurimisega tegeleva Eesti Mälu Instituudi juhatuse liikme, õpetaja, üleriiklike haridus- ja lõimumisprojekte eestvedaja ning noorteorganisatsioonide juhina.

Venekeelse Postimehe toimetuse alla kuuluvad venekeelsete portaalide toimetus, Ukraina portaali toimetus ning riigi tellitud venekeelse meedia arendusprojekt.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles