Coca-Cola Plaza uus omanik lubab kinopileti hinna tõstmisest hoiduda

Priit Pullerits
Copy
Apollo Baltikumi kinovõrgu tegevjuhi Kadri Ärmi sõnul pole praegu plaanis Coca Cola Plaza nime muuta.
Apollo Baltikumi kinovõrgu tegevjuhi Kadri Ärmi sõnul pole praegu plaanis Coca Cola Plaza nime muuta. Foto: Sander Ilvest

Tallinna südalinnas asuv Coca-Cola Plaza kino sai eelmisel nädalal lüliks Apollo kinoketis, mille Baltikumi tegevjuht Kadri Ärm ütles, et esimene suur ülesanne on tulla toime ettearvamatu olukorraga kogu maailmas, mis avaldab paraku mõju ka kinoäri käekäigule.

Kui äriketti lisandub uus lüli ja kett tugevneb, tekib inimestel tavaliselt küsimus, kas sellega kaasneb ka hinnatõus.

Meile on oluline hoida Eestis kinokultuur elavana ja pakkuda kinoelamusi võimalikult paljudele. See dikteerib ka pileti hinna, mida võimalikult paljud oleks valmis maksma, mitte ei valiks kino asemel mõnda teist meelelahutusvormi.

Seega, kindlasti ei ole meie esimene samm hakata tõstma pileti hinda. Tuleb hoopis toime tulla olukorraga maailmas, mis avaldab mõju kogu majandusele, ka kinoärile. Loota uute, heade filmide kättesaadavusele ja teha tööd selle nimel, et inimesed tahavad neid nautida kinos, mitte elutoa diivanil.

Aga kui Apollo kinosid tuleb järjest juurde ja teisi kinosid jääb vähemaks, saate ju teie dikteerida, kuhu hinnad liiguvad.

Siin peab vaatama laiemat pilti. Kinoäris on kaks olulist muutujat, millest sõltub äritulemus: hea film ja palju vaatajaid. Veel kord: kui kinopileti hind saab vaatajaile takistuseks, siis leitakse muud, taskukohasemat meelelahutust. See ei ole kino huvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles