Saaremäe: Venemaa agressiooni õigustavatele artistidele tuleb kehtestada sissesõidukeeld (5)

BNS
Copy
Üllar Saaremäe.
Üllar Saaremäe. Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu Isamaa fraktsiooni liige Üllar Saaremäe ei nõustu välisminister Eva-Maria Liimetsa seisukohaga ja leiab, et valitsus peab keelustama Venemaa agressiooni õigustavatele artistidele riiki sisenemise.

Üllar Saaremäe sõnul on sellise otsuse langetamine vajalik ning see on kinni valitsuse tahte taga. «Eesti riik peab langetama põhimõttelise otsuse mitte lubada riiki inimesi, kes õigustavad Venemaa genotsiidi Ukrainas ja Putini režiimi kuritegusid Ukraina rahva vastu. See on moraali küsimus. Valitsus peab koostama nimekirja artistidest, kes ei tohi riiki siseneda,» ütles Saaremäe.

Välisminister Eva-Maria Liimets ütles nädalavahetusel ERRile, et ta ei pea sellise nimekirja koostamist põhjendatuks. «Me eeldame, et korraldajad ise võtavad vastutuse,» ütles Liimets.

Saaremäe hinnangul on vastutuse veeretamine korraldajate õlule vale. «Riigil on võimekus, teadmised ja kompetents sellise tervikliku nimekirja koostamiseks. Ühtlasi on riigil selleks ka moraalne kohustus,» rääkis ta, lisades, et lisaks sissesõidukeelule on oluline tühistada elamisload ja viisad inimestele, kes Venemaa agressiooni õigustavad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles