OTSE ELOGA ⟩ Ansip: ülbitsevatelt Vene kodanikelt elamisloa äravõtmine olgu miinimum (25)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Eloga saatejuht
Copy
Andrus Ansip sedastas, et pronkssõdur Tallinna südalinnas Tõnismäel sümboliseeris selgelt okupatsiooni, kuid okupatsiooni sümbol surnuaias ei ole aga mitte midagi väärt sümbolina.
Andrus Ansip sedastas, et pronkssõdur Tallinna südalinnas Tõnismäel sümboliseeris selgelt okupatsiooni, kuid okupatsiooni sümbol surnuaias ei ole aga mitte midagi väärt sümbolina. Foto: Raigo Pajula

Europarlamendi liige Andrus Ansip kritiseerib valitsuse ebaselgeid sõnumeid sõjapropagandat väljendava sümboolika ja Putini-meelsete artistide suhtes.

Kas teie olete aru saanud, kuidas Eesti riik kavatseb 9. mail reageerida, kui mõni provokaator läheb Z-tähe või punalipuga lehvitama?

Ega ma täpselt sellest aru ei saa. Kriisisituatsioonides peavad sõnumid olema selged. Georgi lindid ei ole lubatud, ei ole oodatud. Kui keegi nendega tuleb, siis teda karistatakse. Kui sõnumid on selged ja on teada ka, milleni see kõik võib viia, näiteks elamislubade äravõtmise või rahalise karistuseni, küllap siis inimesed ka mõtlevad, et kas lähevad sõda ülistama või siis mitte. Nendes situatsioonides ei tohiks olla mingisuguseid pooltoone, ebalevaid sõnumeid, seal peaks olema täielik selgus. Kui keegi liialt ülbitseb ja sõjapropagandat edastab ja ta on Vene Föderatsiooni kodanik, siis elamisloa äravõtmine peaks olema miinimum.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles