Mihhail Korbi toetusklubi oma inimesele nuga selga ei löönud

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Mihhail Korbist sai kaheteistkümnes riigikogu liige, kellelt on saadikupuutumatus ära võetud. Korb palus ka oma fraktsioonil seda toetada, aga viis keskerakondlast lahkusid saalist.
Mihhail Korbist sai kaheteistkümnes riigikogu liige, kellelt on saadikupuutumatus ära võetud. Korb palus ka oma fraktsioonil seda toetada, aga viis keskerakondlast lahkusid saalist. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu võttis eile õiguskantsleri ettepanekul saadikupuutumatuse Keskerakonna endiselt peasekretärilt Mihhail Korbilt, et saaks jätkata Porto Franco korruptsioonijuhtumi – juhtum, milles Korbi kahtlustatakse – menetlemisega. Vaatamata Korbi palvele toetada saadikupuutumatuse võtmist, lahkusid viis keskerakondlast saalist ja jätsid liitlasele noa selga löömata.

Alates 1991. aastast on riigikogu võtnud saadikupuutumatuse 11 riigikogu liikmelt. Korb oli kaheteistkümnes, Mailis Repsi ja Kalev Kallo (mõlemad KE) kõrval kolmas praeguses koosseisus. Prokuratuur saab nüüd edasi minna Jüri Ratase (KE) teise valitsuse kukutanud Porto Franco kriminaalasjaga, kus Korbi kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes.

Korb palus esmaspäevasel fraktsiooni koosolekul erakonnal talt saadikupuutumatuse võtmist toetada. Kui aga eile riigikogu aseesimees Hanno Pevkur (RE) oli lõpetanud kohalolekukontrolli, tõusid viis keskerakondlast püsti ja jalutasid saalist minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles