Eesti keele rääkijate hulk võib plahvatuslikult kasvada (3)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Ukrainlanna Sofia Brehmani sõnul on keeleõppes kõige tähtsam suure huvi tekkimine eesti keele ja kultuuri vastu.
Ukrainlanna Sofia Brehmani sõnul on keeleõppes kõige tähtsam suure huvi tekkimine eesti keele ja kultuuri vastu. Foto: Sille Annuk

Eesti keele õppesse on nii riik kui ka rahvusvahelised organisatsioonid aastate jooksul suunanud kümneid miljoneid eurosid, ometi pole see kõik märgatavaid tulemusi toonud. Nüüd võib loota läbimurret tänu uutele huvilistele ja veebikoolitusprogrammile, kus põhirõhk on hääldus- ja kõneharjutustel.

Venemaa agressiooni tõttu Ukrainas on meie juurde teadmata ajaks saabunud kümneid tuhandeid sõjapõgenikke ja seetõttu valmistutakse Integratsiooni SA (ISA) keeleõppe toimkonna juhi Jana Tondi sõnul järsult suurendama eesti keele õpetamise mahtu. «Oleme kuulutanud välja koolitajate konkursi, kuhu ootame osalema neid, kes on saanud keeleametist loa õpetada A1 ja A2 tasemel eesti keelt,» ütleb ta Postimehele. «Lisaks võõrkeelte õpetajaid, kellel on eesti keele õpetamise oskus ja kogemus. Kõik huvilised leiavad asjakohase ankeedi ISA kodulehelt.»

Täiendavaid eesti keele kursusi on kavas alustada juunis ja sel aastal loodetakse õpetada riigikeelt tavapärase 4000 asemel kuni 14 000 inimesele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles