EKRE pakub Elvis Brauerit uuesti volikogu komisjoni liikmeks (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Elvis Brauer.
Elvis Brauer. Foto: Terviseamet

Tallinna linnavolikogu EKRE fraktsioon esitab volikogu linnavarakomisjoni liikmeks erakonna liikme Elvis Braueri, kelle kandidatuuri volikogu möödunud aasta lõpul maha hääletas.

Brauer ei ole linnavolikogu liige, kuid volikogus esindatud erakondadel on õigus esitada komisjoni liikmeteks ka volikokku mitte kuuluvaid inimesi kui eksperte.

Kalamajas asuva MEM Cafe pidaja Brauer sattus avalikkuse tähelepanu alla möödunud aastal toitlustusasutustele kehtestatud koroonapiirangute eiramise ning selle tõttu politseiga konflikti sattumise tõttu.

Kui mullu detsembris moodustati linnavolikogus linnavarakomisjoni, oli EKRE esitatud kandidaadina kirjas ka Brauer. Keskerakondlasest volikogu liige Aivar Riisalu esitas eelnõule muudatusettepaneku, mille sisuks oli Braueri komisjoniliikmete kandidaatide seast välja arvamine. Keskerakonna, sotside ja Eesti 200 häältega jäeti Brauer komisjoniliikmete seast välja.

«Praeguses koroonasituatsioonis on kümned ja kümned eelkõige toitlustus- ja turismiettevõtted kannatanud arvestatavat kahju. Selleks, et toitlustuses võiks taastuda normaalne olukord, on vaja meie kõikide ühiseid pingutusi. Antud kodanik ei ole olnud parimaks eeskujuks meie ühiste pingutuste elluviimisel,» selgitas Riisalu volikogu kõnepuldist pärast hääletust.

Homsel volikogu istungil tuleb Braueri kandidatuur jälle arutusele. Riisalu on sel nädalal koos linnapea Mihhail Kõlvartiga ametlikul visiidil Korea Vabariigis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles