Steroididel õppus Siil paneb eestlased ja liitlased ühte jalga käima (2)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Kindralmajor Veiko-Vello Palm ja USA kindralmajor Jeffery Broadwater rääkisid mais algavatest õppustest Siil ja Defender. Mehed teevad ettevalmistusi, et Siilil oleks Eesti ja liitlasvägede vahel ühine sõjaline arusaam.
Kindralmajor Veiko-Vello Palm ja USA kindralmajor Jeffery Broadwater rääkisid mais algavatest õppustest Siil ja Defender. Mehed teevad ettevalmistusi, et Siilil oleks Eesti ja liitlasvägede vahel ühine sõjaline arusaam. Foto: Mihkel Maripuu

Taasiseseisvunud Eesti ajaloo tõenäoliselt kõige suuremale sõjalisele õppusele Siil 2022 on oodata osalema 15 000 sõdurit, kellest veerandi moodustavad liitlasväed. Pea kolm nädalat kestval õppusel on rõhk 2. jalaväebrigaadi ja strateegilise kommunikatsiooni proovile panemisel ning liitlastega ühise sõjakeele leidmisel.

Kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Veiko-Vello Palmi sõnul on miljoneid eurosid maksval Siilil esimest korda plaanis praktikas kõiki väeliike korraga kasutada. «Siil on lihtsalt Kevadtorm steroidide peal,» kirjeldas Palm 16. maist 3. juunini toimuvat õppust. Osalejate arv kasvab veel siiani.

Palm nimetas õppuse kolm peamist eesmärki: reservväe testimine, kaitseväe, Kaitseliidu ja liitlaste vahel ühise sõjapidamisvõimekuse loomine ja saarte kaitse.

Üksused lähevad üle piiri

Rambivalguses on 2. jalaväebrigaad, kus sõdib ligi 4000 sõdurit. Esimest korda saadetakse üks reservpataljon ka teravmoonaga lahinglaskmistele. Vastutegevust teeb Siilil 1. jalaväebrigaad, kes teeb täpselt seda, mis neile kaitseväe juhtkonnast ette öeldakse, samal ajal kui 2. brigaad on oma otsustes vaba ja peab oma peaga mõtlema.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles