Tallinnas algas maailma suurim küberkaitseõppus

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Peaminister Kaja Kallas ja NATO küberkaitsekeskuse juht Jaak Tarien küberkaitseõppusel Locked Shields 2022.
Peaminister Kaja Kallas ja NATO küberkaitsekeskuse juht Jaak Tarien küberkaitseõppusel Locked Shields 2022. Foto: Peaminister Kaja Kallase ühismeediakonto

Tallinnas NATO küberkaitsekeskuses on reedeni toimumas iga-aastane maailma suurim küberkaitseõppus Locked Shields 2022, millest võtavad osa üle 2000 osaleja 32 riigist. Täna väisas õppust ka peaminister Kaja Kallas (Reformierakond).

«Küberrünnakud ei jää alati ühe riigi piiridesse. Seetõttu on tähtis, et Eesti ja liitlased harjutavad küberohtudele vastu seismist ühiselt koos,» märkis Kallas ühismeediapostituses, lisades, et kõik osad ühiskonnast peaksid olema maksimaalselt tugevalt kaitstud, tuues välja näiteks haiglad, koolid ja kaitsetsruktuurid. «Nii oleme tugevad nii virtuaalselt kui ka füüsiliselt,» lisas ta.

Meeskonnad treenivad taktilise ja strateegilise tasandi koostööd ning juhtimisahela toimimist kriisiolukorras, kus arvukate küberfüüsiliste süsteemide kaitsmise kõrval lahendatakse ka õigusloome küsimusi ja reageeritakse infooperatsioonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles