Tallinna volikogu vaeb linnaametite juhtide töölepingute tähtajaliseks muutmist

BNS
Copy
Tallinna volikogu.
Tallinna volikogu. Foto: Karli Saul

Tallinna linnavolikogu arutab neljapäeval Reformierakonna ettepanekut, millega tahetakse muuta linna ametiasutuste juhtide töölepingud tähtajaliseks, pikkusega viis aastat.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe, linnastrateeg Pärtel-Peeter Pere sõnul on selle eesmärk kindlustada, et linna juhtimises osalevad motiveeritud ja kompetentsed inimesed. Ettepaneku kohaselt toimuks iga viie aasta järel avalik konkurss linna ametite juhtivatele kohtadele.

«Paljude Tallinna probleemide taga on pikalt ühe koha peal olnud juhid. Näiteks Andres Pajula on Tallinna haridusameti eesotsas olnud juba 19 aastat, Andres Harjo on juhtinud transpordiametit 16 aastat ning Ain Valdmann keskkonna- ja kommunaalametit 25 aastat. Viimane on vahepeal korruptsiooniski süüdi mõistetud, aga jätkuvalt ametis,» ütles Pere.

Tema hinnangul pärsib linna arengut, kui juhiamet tundub eluaegne. «Tallinna tippametite juhtide töö tõttu on tänavad uuringute kinnitusel ohtlikud, inimesed hukkuvad ja üle saja saab iga aasta viga, sealhulgas ülekäiguradadel. Tallinna arengukavade eesmärkidele vastu töötamine, näiteks jätkuv autostumise suurenemine on Tallinna transpordiameti ja keskkonna- ja kommunaalameti tippjuhtide põhjustatud. Ametite tööd kritiseerivad aastast-aastasse ettevõtjad, eksperdid, lapsevanemad, jalakäijad ja ratturid,» selgitas Pere.

Linnaametite juhtide töölepingute tähtajaliseks muutmist peab mõistlikuks ka Reformierakonna fraktsiooni liige Viljar Jaamu, kellel on kogemus Tallinki ja EASi juhtimisest. «See tagab, et juhid ei jää mugavustsooni tiksuma, vaid peavad pidevalt pingutama. Kui nad end ammendavad, on aeg vabastada koht uuele inimesele värskete ideedega,» lausus Jaamu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles