Abordivastane MTÜ Elu Marss muutis eelarvet ja lubab 10 000 euro eest põgenikke aidata (8)

Copy
Elu Marsi abordivastane meeleavaldus 2020. aasta augustis Tallinnas.
Elu Marsi abordivastane meeleavaldus 2020. aasta augustis Tallinnas. Foto: Elu Marss Facebooki Leht

Tunamullu riigilt 171 000 eurot katuserahana teeninud MTÜ Elu Marss peab selle aasta lõpuks projekti tegevustega ühele poole saama. Nüüd esitas ühing ministeeriumile taotluse, et 10 000 eurot oma hiigelsummast sõjapõgenike aitamiseks eraldada.

Riigilt, eeskätt EKRE toetusel, 171 000 eurot katuseraha saanud MTÜ Elu Marss on oma kuvandis pealtnäha kannapöörde teinud. Abortide riikliku rahastamise lõpetamist nõudnud ühendus jagab nüüd sotsiaalmeedias vaid kaadreid kristlikest väärtustest ning sõjapõgenike aitamisest.

Siseministeeriumiga sõlmitud lepingu järgi ei tohi ühing abordivastasust üldse toetadagi ning nüüd öeldi ministeeriumist Postimehele, et mingeid pretensioone neil ühingu vastu ka ei ole. Lepingus kokku lepitud tegevused, näiteks avalike ürituste korraldamine ja teavitustöö perekonnast kui institutsioonist, peab punkti saama 31. detsembriks. Kui osa toetusest jääb kasutamata või kasutatakse toetust tegevusteks, mida ei ole taotluses ette nähtud, tuleb kasutamata jäänud toetus riigieelarvesse tagastada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles