Opositsiooni katse kukutada Narva volikogu juhte läks luhta

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Narva linnavolikogu esimees Vladimir Žavoronkov.
Narva linnavolikogu esimees Vladimir Žavoronkov. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu opositsiooni katse umbusaldada volikogu esimeest Vladimir Žavoronkovi ja aseesimeest Natalia Umarovat kukkus neljapäeval läbi, sest nad ei saanud selleks vajalikke hääli kokku.

Mõlema ettepaneku poolt hääletas 13 opositsiooni leeri kuuluvat saadikut. Et volikokku kuulub 31 liiget, siis tähendab see, et vajaka jäi kolm häält.

Žavoronkovi umbusaldamise põhjusena nimetati tema tekitatud pingeid, mis takistavad nii volikogu kui ka linnavalitsuse tööd. Umarovale heideti ette, et ta pole volikogu aseesimehena oma ülesannete kõrgusel.

«See, et umbusaldus volikogu esimehele ja aseesimehele läbi ei läinud, näitab, et koalitsioon on töövõimeline,» kommenteeris Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv linnapea Katri Raik.

Tänase Narva volikogu istungi alguses esitas opositsioon ühtlasi umbusaldusavalduse detsembrist linnapea ametis olevale Raikile, soovides volikogu kokku kutsuda ja panna tema küsimus hääletusele juba nädala pärast, 28. aprillil.

«Iga poliitik peab olema valmis umbusalduseks. Mina olen,» lausus Katri Raik. «Minu taga on minu meeskond, inimesed, kellega teeme tööd parema Narva nimel. Seda igal päeval.»

Linnapea märkis, et seda, millal toimub järgmine volikogu istung, otsustab siiski volikogu esimees. Praegu istung Narvas kestab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles