Ravijärjekordade lühendamise retsept on leitud (4)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Perearstide põuda kavatseb riik lahendada nii, et annab nende töö haiglatele, kus põhjendatakse pikki ravijärjekordi samuti arstide-õdede puudusega.
Perearstide põuda kavatseb riik lahendada nii, et annab nende töö haiglatele, kus põhjendatakse pikki ravijärjekordi samuti arstide-õdede puudusega. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi meditsiini sügavamad mured on jäänud viimaste aastate kriisides tagaplaanile, ähvardab rahaallikate kuivamine need halastamatult lagedale tuua, ning siinkohal võivad aidata n-ö kastist väljas lahendused.

Meditiimi perearst Eero Merilind leiab, et tervishoius on viimastel aastatel olnud head ajad. Riik eraldas koroonakulude katteks kahe aastaga lisaks 200 miljonit eurot, peale selle on haiglate ja tervisekeskuste ehitamiseks laekunud kõvasti euroraha.

«Praegu saavad kõik haiglad vanamoodi jätkata, kuigi osas neist seisavad enam kui pooled voodid tühjalt,» nendib Merilind. Mõnes kohas aga kohti napib ja eriti on vaeslapse ossa jäänud need patsiendid, kel mõni muu haigus kui koroona.

«Haigete vool oleks nagu paisu tagant valla pääsenud – kõik, kes koroona ajal vastuvõtule ei julgenud tulla või keda ei lubatud, teevad seda nüüd,» märgib Merilind. Pikkade ooteaegade tõttu tuleb teha palju lisatööd, eriti pikaks on veninud plaaniliste, näiteks põlve- ja puusaoperatsioonide järjekorrad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles