SÕIDUPROOV Elektri-Mégane meenutab juba noobelmarke

Copy
Renault Mégane E-Tech. FOTO: @greg
Renault Mégane E-Tech. FOTO: @greg Foto: @greg

Mégane on Renault’le juba üle veerand sajandi olnud ikka väga oluline mudel. Renault’ majapidamises on Mé­gane sama hästi kui paks kiht võid leival ja vorst pealekauba. Prantslaste Golf. Ja nüüd on nii, et uus Mégane on ainult elektriauto. Sisepõlemismootoriga versiooni uuest, 5. põlvkonna Mégane’ist ei ole ega tule.

Arendatuna nullist uuel elektrisõidukite platvormil, on Mégane üks esimesi omasuguseid. Kahe nädala eest siinsamas rubriigis tutvustatud Nissan Ariya on sõsarmudel, aga loomulikult tuleb neile kahele lisa. Sama platvormi ja tehnoloogiat hakkab kasutama Alpine’i elektriline kähkusõiduauto, mis kuuldavasti saab väljanägemises inspiratsiooni sportkupeest. Samale alusvankrile luuakse uued Mitsubishid ning Nissani ja Renault’ järgmised elektrimudelid. Olgu siiski öeldud, et sisepõlemismootoriga harjumuspärane Mégane ei ole sootuks müügilt kadunud ja eelmise ehk 4. põlve sõidukid jäävad tootmisse arvatavalt kuni 2024. aastani.

Kergendusohe kujustajate leeris

Renault Mégane ja tema sõsarauto Nissan Ariya on välimuselt väga erinevad. Räägitakse üht lugu. Nimelt olevat Renault’ kujustajad algul loonud kaks versiooni: tava- ja sportmudeli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles