Homme heisatakse veteranide auks riigilipud

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Riigikogu valimiste puhul heisatakse pühapäeval Eesti riigilipp.
Riigikogu valimiste puhul heisatakse pühapäeval Eesti riigilipp. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

23. aprillil on veteranipäev ja sel puhul heiskavad kõik riigi ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud Eesti lipud. Sinimustvalgeid lippe on oodatud heiskama ka kõik teised.

Lipud heisatakse hiljemalt hommikul kell 8 ja langetatakse päikeseloojangul.

Jüripäeval on tähistatud veteranipäeva alates 2013. aastast. Veteranipäeva tähistamisega täname ja tunnustame neid mehi ning naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi.

Laupäeva hommikul kell 11 toimub Eesti sõjamuuseumis heategevuslik pannkoogihommik ja kinopärastlõuna. Südapäeval toimub Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris jumalateenistus. Pärastlõunal, kell 13.00 kuni 14.45, toimub Tartu Lõunakeskuses veteranidele pühendatud sõpruskohtumine jäähokis, millest võtavad osa Põhja- ja Lõuna-Eestis teenivad veteranid, kaitseväelased ja kaitseliitlased. Kell 15 annavad riigikogu avatud uste päeval Mustad Kolonelid Toompea lossi hoovis tasuta kontserdi veteranipäeva ja riigikogu 103. aastapäeva puhul.

Päeva tippsündmuseks on Veteranirock Tartus, kus kell 19 algaval kontserdil astuvad üles Kosmikud koos sõjaväeorkestriga, Propeller, Horror Dance Squad ja Vahipataljoni ajateenijate bänd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles