Kultuurikomisjon esitab riigikogule ERRi nõukogu liikmekandidaadiks Rein Veidemanni

Postimees
Copy
Rein Veidemann
Rein Veidemann Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu kultuurikomisjon otsustas tänasel istungil teha täiskogule ettepanek nimetada Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu tunnustatud eksperdist liikmeks Rein Veidemann.

Kultuurikomisjoni esimehe Aadu Musta (KE) sõnul esitati Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjast liikme kohale tähtajaks kolm avaldust. «Kõik kolm olid tugevad kandidaadid, ent komisjoni hääletuse tulemusel valiti nõukokku tagasi Rein Veidemann,» lausus Must.

Esimees lisas, et Veidemann on laialdase autoriteedi ning pikaajalise akadeemilise taustaga inimene, kes tunneb meedia ühiskondlikku rolli. Samuti aitab Veidemanni tema töös senine kogemus nõukogu esimehena.

Veidemann nimetati Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liikmeks 2017. aastal ning tema volitused lõpevad 6. maiga. Eelnõu arutatakse riigikogu täiskogus 9. mail, otsusena vastuvõtmiseks on vaja poolthäälteenamust.

Eesti Rahvusringhäälingu nõukokku kuulub üks esindaja igast riigikogu fraktsioonist riigikogu koosseisu volituste lõppemiseni ning neli asjatundjat rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast, kelle volituste tähtaeg on viis aastat.

Asjatundjast liikmed ERRi nõukogus on veel Peeter Espak, Priit Hõbemägi ja Viktor Trasberg, kelle volitused algasid 2020. aasta 27. mail ja kestavad 2025. aastani. Nõukogu liikmetele makstakse kuutasu, mis on kahe kuupalga alammäär, nõukogu esimeest tasustatakse kolme kuupalga alammäära ulatuses. Töötasu alammäär on Eestis praegu 654 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles