Täna tähistatakse kümnendat korda veteranipäeva, tunnustamaks neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel välismaal tugevdanud Eesti julgeolekut ning rahvusvahelist tõsiseltvõetavust või saanud viga teenistusülesannete täitmisel kodumaal. Sõjaveteranid loodavad, et ehk just Ukraina sõja valguses saadakse aru, miks nad näiteks Afganistanis ja Iraagis missioonidel teenisid.

46-aastane veebel Riho Kurisoo - hüüdnimega Kurikas - on pika sõjaväelise taustaga veteran. Ta on käinud missioonidel Iraagis, Afganistanis, lisaks olnud kaheksa aastat Iraagis erafirma all ihukaitsja, ühe aasta pidanud piraadiküti ametit. Nüüd on ta aga kaitseliitlane.

Ta rääkis, et muuhulgas on ta kõige noorem Kaitseliidu taastajaliige. «Kaitseliit taastati 1990. aastal Järvakandis ja kuna ma sealt pärit olen, siis ma 14-aastase poisina olin kõige noorem, kes allkirja andis. Ja kui 94. aastal tekkis mul võimalus kaitseväkke minna, siis nii kui ma 18 sain, olin esimene nende ukse taga. Sealt hakkas kõik pihta,» naeris Kurisoo.

Kommentaarid
Copy