Koolides muutub Covid-19 kiirtestimine vajaduspõhiseks (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Koroona kiirtestid anti koolist õpilastele koju kaasa, et nood end juba enne kooliteele asumist testiksid.
Koroona kiirtestid anti koolist õpilastele koju kaasa, et nood end juba enne kooliteele asumist testiksid. Foto: Sander Ilvest

Haridus- ja tTeadusministeeriumi kriisijuhi Rain Sanniku sõnul on ministeerium soovitanud üldhariduskoolidel veel koolivaheajajärgsel nädalal testida üks kord nädalas ning edaspidi kuni õppeaasta õppetegevuse lõpuni vaid vajaduspõhiselt.

«Näiteks kui koolis tekib nakkuskolle, on palju lähikontaktseid või muul juhul, kui viiruse levik seda tingib. Kutseõppeasutused saavad testimise planeerida vastavalt oma õppekorralduslikele vajadustele ning samuti viiruse levikust sõltuvalt,» selgitas Sannik.

Üldhariduskoolides sai positiivse testitulemuse 18.–22. aprillil 217 õpilast ja 71 töötajat, kutsekoolides 11 õpilast ja 6 töötajat. Üldhariduskoolides oli test positiivne 0,3 protsendil testitud õpilastest ja 0,5 protsendil töötajatest, eelmise küsitluse ajal vastavalt 0,4 protsenti ja 0,8 protsenti.

Kutsekoolides oli õppurite seas positiivsete kiirtestide osakaal 0,2 protsenti ja töötajate seas 0,8 protsenti, varem 0,1 protsenti ja 1 protsent. Tulemused näitavad, et Covid-19 positiivsete osakaal on jätkuvalt langemas.

Kokku testiti ministeeriumi küsitlusele vastanud koolides eelmisel nädalal üle 90 000 õpilase ja üle 14 000 töötaja. Keskmiselt testiti üldhariduskoolides 69 protsenti õpilastest ja 67 protsenti töötajatest ning kutsekoolides 46 protsenti kõigist õpilastest ja 67 protsenti töötajatest.

Koole, kus ükski õpilane ei saanud positiivset kiirtesti tulemust oli 286, mida on 47 võrra rohkem kui eelmisel korral. Kõige enam sai ühes koolis positiivseid testitulemusi 9 õpilast.

Haridus- ja teadusministeerium on alates novembri algusest iga nädal küsinud koolidelt kiirtestimise kohta tagasisidet, et saada ülevaade kohapealsetest oludest. Info kiirtestimise tulemuste kohta esitas eelmise nädala kohta kokku 408 üldharidus- ja kutsekooli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles