Tänavused Tallinna merepäevad tulevad augustis koos suurte purjelaevade regatiga

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna merepäevad.
Tallinna merepäevad. Foto: Sander Ilvest

Tänavused Tallinna merepäevad lükkuvad augustisse, sest nende harjumuspärane toimumisaeg kattub maailma suurima õppepurjekate regatiga The Tall Ships Races.

Kuna enamus suuri purjelaevu osaleb regatil, siis poleks võimalik neid sel ajal Tallinna kutsuda. Peale selle on merepäevade korraldajatel õppepurjekatega veel üks plaan.

«Praegu me ootame vastust oma üleskutsele, mille me tegime Tall Ships Races’is osalevatele laevadele. Meil on plaanis kolme linna koostöös korraldada samasugune regatt, nagu oli eelmisel aastal. Siis oli Sczecin-Klaipeda-Tallinn, tänavu plaanime Rostock-Scezcin-Tallinn regatti,» rääkis Tallinna kultuuri- ja spordiameti kultuuriosakonna juhataja Lennart Sundja.

«Loodame, et meil selle korraldamine õnnestub ja see ongi põhjus, miks merepäevad on augustisse lükatud. Juulis on Tall Ships Races, millel osaleb suur osa meile huvi pakkuvaid laevu. Augusti lõpus on neil natuke parem Tallinnasse tulla kui juulis. Kui meil regati korraldamine õnnestub, siis tuleb merepäevadele ilmselt tunduvalt rohkem purjelaevu, kui me tavaliselt suudame siia meelitada,» lisas ta.

Praegu on kindel, et Tallinna merepäevad toimuvad 25.-28. augustini Vanasadamas, Patarei merekindluses, Lennusadamas ja Noblessneri jahisadamas. Kui Rostock- Szczecin-Tallinn regati korraldamine õnnestub, jõuavad sellel osalejad Tallinna merepäevade alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles