Briti kaitseministeeriumi hinnangul on Venemaa Ukrainas ebaõnnestunud (1)

Copy
Ben Wallace.
Ben Wallace. Foto: DANIEL MIHAILESCU/Scanpix

Suurbritannia kaitseministeeriumi hinnangul on Venemaa seni Ukrainas ebaõnnestunud pea kõikide oma eesmärkide saavutamises, edastas esmaspäeval rahvusringhääling BBC.

Briti kaitseminister Ben Wallace ütles, et Venemaa on kaotanud Ukrainas umbes 15 000 sõdurit ja hinnanguliselt 2000 erinevat soomusmasinat.

Umbes kolmandiku hävitatud või mahajäetud soomukitest moodustavad tankid, kolmandiku transpordimasinad ja kolmandiku jalaväe lahingumasinad.

Kaitseministri andmetel on Venemaa ühtlasi kaotanud üle 60 hävitaja või lahinguhelikopteri.

Wallace ütles, et Venemaa on siiani läbi kukkunud pea kõikide püstitatud eesmärkide saavutamises ja ukrainlased jätkavad võitlust oma elu eest.

USA kaitseminister Lloyd Austin avaldas esmaspäeval lootust, et sõda Ukrainas annab Venemaa sõjaväele tugeva hoobi.

«Me tahame näha Venemaad nõrgenemist selle määrani, et see ei suuda enam teha selliseid asju, mida ta on teinud Ukrainasse tungides,» ütles ta pärast visiiti Kiievisse koos välisministri Antony Blinkeniga.

«Venemaa ebaõnnestub. Ukraina on edukas,» teatas Blinken päev pärast visiiti Kiievisse, et kohtuda president Volodõmõr Zelenskõiga.

Blinken ja Lloyd lubasid visiidil Ukrainale täiendavalt 700 miljoni dollari ulatuses sõjalist abi. Sellest umbes 300 miljonit võimaldab Kiievil osta vajalikku relvastust ning ülejäänu läheb Ukraina regionaalliitlastele, kellel on pärast relvade saatmist Kiievile vaja oma varusid täiendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles