Venemaa tõkestab väljapääsu Melitopolist sundmobilisatsiooni eesmärgil

BNS
Copy
Melitopolist põgenenud perekond.
Melitopolist põgenenud perekond. Foto: ED JONES/Scanpix

Vene sissetungijad jätkavad meeste sunniviisilist mobiliseerimist Zaporižžja oblasti ajutiselt okupeeritud aladel, teatas teisipäeval ukrainlaste uudistekülg Unian viidates allikana kohalikele võimuesindajatele.

«Okupandid näevad ühte võimalust vägede taastamiseks meeste sundmobilisatsioonis piirkonna okupeeritud aladel. Näiteks tõkestavad venelased täielikult väljapääsu Melitopolist, et viia läbi niinimetatud värbamiskampaania,» edastasid allikad.

Lisaks hakkasid Melitopoli elanikud saama sissetungijate sõnumeid, milles nõutakse Ukraina võimude kavandatavast tsiviilelanikkonna evakueerimisest teavitamist.

«Okupandid levitavad valeinfot selle kohta, et Ukraina relvajõud valmistavad väidetavalt ette tsiviilelanikkonna massimõrvamist evakueerimise ajal. Muidugi on see absoluutne vale, aga venelased ei oska ausalt sõdida ja seetõttu nad kasutavad võltsinguid ja valesüüdistusi,» lisati uudises.

Unian teatas ühtlasi, et ajutiselt okupeeritud Donetski oblasti territooriumil mobiliseerivad sissetungijad jõuga kultuuritegelasi, üliõpilasi ja õppejõude.

«Samuti mobiliseerivad okupatsioonivõimud alaealisi lapsi ebaseaduslikesse relvakoosseisudesse. Lapsed, kes olid isamaaliste klubide liikmed, saadetakse sõtta,» edastati uudises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles