Repsi autojuht tööautoga saadud trahvidest: kuna Keskerakonnas oli omavahel kokkulepe et alarmsõitu ei tohiks kasutada, sai vahel riskitud (1)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Mailis Repsi endise autojuhi ristküsitlus oli suures osas kinnine ja ajakirjanikel lubati pika kohtupäeva osa olla paar tundi. Pildil on Reps ühe oma kaitsja, Andri Rohtlaga.
Mailis Repsi endise autojuhi ristküsitlus oli suures osas kinnine ja ajakirjanikel lubati pika kohtupäeva osa olla paar tundi. Pildil on Reps ühe oma kaitsja, Andri Rohtlaga. Foto: FOTO: TAIRO LUTTER

Endise haridus- ja teadusministri, praeguse riigikogu liikme Mailis Repsi (Keskerakond) kohtuasja järjekordsel istungil ristküsitlesid Repsi kaitsjad Paul Keres ja Andri Rohtla ministeeriumi endist autojuhti Urmas Koovitit, püüdes küsides vihjata sellele, et agressiivse sõidustiili pärast ametist lahti saanud mees peab endise ülemuse peale vimma.

Riigiprokurör Denis Tšasovskih tegi ettepaneku kuulutada istungi esimene pool kinniseks, ja süüdistatava kaitsja nõustus sellega. Kinniseks kuulutati ka istungipäeva lõpuosa. Sel ajal, kui ajakirjanikel lubati kohtusaalis viibida, palusid Keres ja Rohtla autojuhil meenutada eri visiite ja väljasõite ministriga, tuues välja mitmeid kuupäevi ja asukohti, kuhu sõideti.

Bussist ei piisanud

Eesti piires tehti sõite valdavalt Audi A6 sõiduautoga, mis oli ministeeriumil juba Jürgen Ligi (Reformierakond) ajast, pärast Mercedes-Benzi

väikebussi ostmist aga sellega. Audi anti kasutada kantslerile, kuniks 2019. aasta detsembris taas ministriks saades otsustas Reps, et tema käsutuses peab lisaks bussile olema ka üks sõiduauto. «Kantslerilt võeti auto ära ja kolm kuud ta rentis autot,» ütles Koovit.

Koovit mainis mitmel korral, kuidas väljasõitude ja graafiku tegemisel arvestati võimaluse korral sellega, et hommikul saaks ka viia Repsi lapsed kooli ja lasteaeda. Enda sõnul oli Koovit alati see, kes ministrit väljasõidu puhul sõidutas, vaid mõnel üksikul korral sõitis minister ise. «Mõned korrad ta käis Tartus ise, aga see oli ka sellepärast, et ma pidin tegelema lastega,» ütles mees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles