Kultuuriväärtuste kaitse peab algama enne sõda

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Muinsuskaitseameti juht Linda Lainvoo ja professor Peter Stone tõdesid, et kultuuriväärtuste kaitsmisele tuleb mõelda rahu ajal, sest relvakonflikti puhkedes on juba hilja plaane tegema hakata.
Muinsuskaitseameti juht Linda Lainvoo ja professor Peter Stone tõdesid, et kultuuriväärtuste kaitsmisele tuleb mõelda rahu ajal, sest relvakonflikti puhkedes on juba hilja plaane tegema hakata. Foto: Remo Tõnismäe

Et kultuuriväärtused sõdade ja looduskatastroofide ajal ei häviks, tuleb nende kaitsele mõelda rahuajal ning teha seda muinsuskaitse, mundrikandjate ja humanitaarabi osutajate koostöös, leiab professor Peter Stone.

Pärandi kaitsele pühendunud organisatsiooni Blue Shield International juhtiv Stone esines eile kultuuriministeeriumi ja kaitseministeeriumi ühisel seminaril «Kultuuripärandi kaitse kriisiolukorras». Stone oli varem kunstide ja kultuuride kooli juht ning Newcastle’i rahvusvahelise kultuuri- ja pärandiuuringute keskuse pärandiuuringute professor.

Blue Shield innustab koostööd mundrikandjate, muinsuskaitse ja humanitaarabi sektori vahel. Mundrikandjate all mõeldakse siin nii relvajõude, politseid, päästjaid kui tollitöötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles