Ukraina kaitseminister tänas Eestit abi eest: me ei unusta seda kunagi (1)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Ukraina kaitseminister Oleksõi Reznikov liitlasriikide kohtumisel Ramsteini õhuväebaasis.
Ukraina kaitseminister Oleksõi Reznikov liitlasriikide kohtumisel Ramsteini õhuväebaasis. Foto: MICHAEL PROBST/AP/Scanpix

Ukraina kaitseminister Oleksi Reznikov tänas ühismeedias ametikaaslast Kalle Laanetit (RE) Eesti panuse eest Ukraina toetamisel.

Reznikov ja Laanet kohtusid eile Saksamaal USA Ramsteini õhuväebaasis toimunud 40 liitlasriigi kaitsejõudude kohtumisel arutamaks täiendava relvaabi andmist Ukrainale. Sündmusest võttis Eesti poolelt osa ka kaitseväe juhataja Martin Herem.

Reznikov avaldas Twitteris Eestile tänu senise abi eest. «Neil väljakutseid nõudvatel päevadel olite esimesed, kes meid toetasid. Eesti süda on osutunud suuremaks kui kogu Euroopa oma,» märkis Reznikov, lisades, et tema ega kogu Ukraina ei unusta seda kunagi.

Kohtumisel osalesid Albaania, Austraalia, Belgia, Bulgaaria, Eesti, Hispaania, Holland, Horvaatia, Iisrael, Island, Itaalia, Kanada, Katar, Keenia, Kreeka, Leedu, Luksemburg, Läti, Montenegro, Norra, Poola, Prantsusmaa, Põhja-Makedoonia, Rootsi, Rumeenia, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Taani, Türgi, Ungari, Ühendkuningriik, NATO ja Euroopa Liit. Virtuaalselt liitusid veel Jaapan ja Lõuna-Korea.

USA kaitseministri Lloyd Austini sõnul hakkavad USA ja liitlased kohtuma nüüd iga kuu, et arutada relvaabi Ukrainale, vahendab uudisteagentuur AFP. «Usume, et nad suudavad võita, kui neil on õige varustus ja õige tugi,» ütles Austin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles