Riigikohus: Mikk Tarraste eluaegne vanglakaristus jääb jõusse

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaitsja Rünno Roosmaa tõi esile, et Mikk Tarraste on intelligente inimene ning tubli ärimees ja pereisa, kes ei peaks terve elu vangis istuma.
Kaitsja Rünno Roosmaa tõi esile, et Mikk Tarraste on intelligente inimene ning tubli ärimees ja pereisa, kes ei peaks terve elu vangis istuma. Foto: Urmas Luik

Kuivõrd riigikohus Lihula tulistajana tuntud Mikk Tarraste kaitsja kassatsiooni menetlusse ei võtnud, jääb jõusse ringkonnakohtu otsus, mille järgi tuleb Tarrastel kanda eluaegne vanglakaristus.

2020. aasta suvel Lihulas kaks inimest tapnud ning viit inimest vigastanud Tarraste on oma süüd varem tunnistanud. 

Pärnu maakohus mõistis mullu suvel Tarrastele 20-aastase vanglakaristuse, kuid Tallinna ringkonnakohus pikendas selle eluaegseks. Eluaegne vangistus pole ajaliselt piiratud, kuid kui eluaegne vang on karistusest ära kandnud vähemalt 23 aastat, võimaldab vangistusseadus ta paigutada avavanglasse.

Žigulit, kus istusid vanaema, vanaisa ja kolm lapselast, pidas Tarraste enda väitel politseiautoks.
Žigulit, kus istusid vanaema, vanaisa ja kolm lapselast, pidas Tarraste enda väitel politseiautoks. Foto: Lilli Tölp

Mullusest Pärnu maakohtu otsusest kuulnud, märkis Tarraste, et tema hinnangul on karistus õiglane. Ohvrite lähedaste jaoks tekitas otsus aga sügavat pettumust. Loe täpsemalt Pärnu Postimehest.

Mikk Tarraste maja Tuudi külas, kus ta tol õhtul viibis. 
Mikk Tarraste maja Tuudi külas, kus ta tol õhtul viibis. Foto: Remo Tõnismäe

Kohtus kirjeldas Tarraste, et pärast veretööd plaanis ta end maakodus täis juua ja kinnipidamist oodata. Küll aga kartis ta, et hommikul lastaks ta juba maha, mistõttu otsustas ta end ise üles anda. Tarraste ütlustest kohtusaalis kirjutas Pärnu Postimees.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles