Tallinna esimene kogukondlik parandustöökoda avatakse Koplis

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Parandustöökoja ehitus Kopli rahvamaja juures.
Parandustöökoja ehitus Kopli rahvamaja juures. Foto: Põhja-Tallinna Valitsus

Kopli rahvamaja hoovis algasid ehitustööd, mille käigus muudetakse vanad garaažid kogukonna parandustöökojaks, puidutöökoda avatakse juunikuus.

Põhja-Tallinna vanema Manuela Pihlapi sõnul algas läinud aastal Kopli 93 hoovis uus elu avaliku linnaaiana. «Valmiv parandustöökoda annab võimaluse lisaks aiandusele tegeleda ka puidutööga. Lisaks parandustöökoja loomisega seotud ehitustöödele nagu näiteks katuse väljavahetamine ja tänapäevase elektrisüsteemi paigaldamine, toimuvad väiksemad ehitustööd ka Kopli Rahvamaja peahoones. Seal on plaanis katuse lekkekohtade, vihmaveesüsteemide, samuti uste- ja aknaavade remont ning konserveerimine,» ütles Pihlap.

Parandustöökoda varustatakse esialgu üldlevinud puidutööriistadega ja peamiselt keskendutaksegi puidutööle. «KIKi projekti raames võetakse tööle ka parandustöökoja meister, mis tähendab, et töökoda on võimalik kasutada ka inimestel, kes ei ole kunagi ühegi tööriistaga kokku puutunud. Me ei pea alati purunenud asju ära viskama ja kõigil inimestel ei pea kodus olema erinevaid tööriistu asjade parandamiseks, vaid parandustöid on võimalik läbi viia üheskoos ja ühiste tööriistadega,» rääkis Salme kultuurikeskuse direktor Sten Svetljakov.

Parandustöökoda valmib käesoleva aasta juunis, ehitustöid teeb Aruna-Ehitus OÜ ja omanikujärelvalvet Keskkonnaprojekt OÜ. Tööde kogumaksumus on 164 698 eurot.

Endise Kopli rahvamaja territooriumil tegutseb nüüd Kopli 93 kogukonnakeskus, mille tegevustega saab tutvuda Kopli 93 Facebooki lehel.  Kogukonnakeskus kuulub Salme kultuurikeskuse koosseisu.

Parandustöökoja loomist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) ringmajanduse programmi raames, mille eesmärk on toetada maapõueressursside säästlikku kasutamist, maastike korrastamist, maapõueteabe korrastamist ja levitamist. Sihiks on ka maavarade uurimisest, kaevandamisest ja kasutamisest tingitud keskkonnamõju vähendamine, ringmajanduse mudelite teke, ringmajanduse valdkonna teadlikkuse tõstmine ning jätkusuutliku tarbimise ja tootmise lahenduste väljatöötamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles