Pronkssõduri kallal vandaalitses poliitik Viktor Vassiljevi poeg (23)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Viktor Vassiljev.
Viktor Vassiljev. Foto: Remo Tõnismäe

Kaks nädalat tagasi pronkssõduri rinnal punatähe lõhkunud 31-aastane mees on keskerakondlasest riigikogulase Viktor Vassiljevi poeg Aleksander Vassiljev. 

Viktor Vassiljev kinnitas Postimehele, et tema poeg Aleksander rüüstas 12. aprilli hilisõhtul Tallinna Kaitseväe kalmistul asuva pronkssõduri rinnas olevat ordenit. 

Juhtunu osas algatati kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist. Vassiljevit võib oodata kas rahaline karistus või kuni aastane vangistus.

Viisnurgata pronkssõdur. 
Viisnurgata pronkssõdur. Foto: Konstantin Sednev

«Prokuröri taotlusel lahendatakse asi kohtus kiirmenetluses ning täpne karistus selgub pärast kohtuotsuse väljakuulutamist. Karistusseadustiku järgi võib selle teo eest karistada rahalise karistuse või kuni aastase vangistusega,» selgitas Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater.

Toateri sõnul tunnistas mees oma teo üles ning kahetses seda. «On mõistetav, et Venemaa agressioon Ukrainas võib inimestele emotsionaalselt raskelt mõjuda, kuid mälestusmärgi kallal vandaalitsemine ei ole siiski õige viis oma meelsuse avaldamiseks – selle jaoks on olemas ka palju seaduslikke võimalusi,» lisas Toater.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles