GALERII JA VIDEO ⟩ Pronkssõduri juures jälle kriminalistid: mälestussamba seinale soditi «Slava Ukraina» (17)

Copy

Keskpäeval tegutsesid pronkssõduri juures taaskord kriminalistid, kuna pronkssõduri müürile oli venekeelses tekstis kirjutatud Ukrainat toetavad «Au Ukrainale» ja «Ei sõjale» ning soditud ka haakrist. 

Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater kirjeldas, et pronkssõdurile oli joonistatud kollase värviga haakristi sümboolika, sõdurist vasakule ja paremale jäävatele metalsetele plaatidele oli kirjutatud «нет войне» ning mälestusmärgi taha «слава украини». «Mälestusmärk on praeguseks puhastatud, kuid hetkel toimetavad sündmuskohal veel kriminalistid,» sõnas ta. 

«Praeguseks oleme kaamerapiltide salvestuse abil tuvastanud, et teo panid toime kaks meest veidi enne kella üht öösel. Jätkame kaamerasalvestiste läbitöötamisega, et tuvastada kurjategijate teekond ja nende isikud,» rääkis Toater ja lisas, et juhtumi osas alustati kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist.

Veel sel nädalal teatas politsei, et aprilli keskpaigas mälestusmärgi juures vandaalitsenud ning sõduri rinnalt viisnurga eemaldanud isik on tuvastatud. Selleks osutus keskerakondlasest Viktor Vassiljevi poeg.

Politsei alustas juhtunu osas kriminaalmenetlust ja Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Inna Toateri sõnul võib karistusseadustiku järgi selle teo eest karistada rahalise karistuse või kuni aastase vangistusega. 

Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles