Linnahalli kõrval on täna kalafestival (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kalaturg.
Kalaturg. Foto: Tairo Lutter

Laupäeval, 30. aprillil toimub üle-eestlise avatud kalasadamate päeva raames Tallinna Kalasadamas Kalafestival.

Kalafestivalid toimuvad kaks korda aastas, kevadel ja sügisel. Kalasadamas asuval Kalaturul on tootevalik lai ja kohapealt saab soetada kõik tarviliku maitsva kalaroa valmistamiseks.

«Värske ja suitsutatud kala, samuti marineeritud tooted ja mitmesugused mereannid. Kalaturult saab osta ka muud toidu valmistamiseks vajalikku – maitserohelist, juurvilju, värsket mahla ja leiba. Pakutakse ka sooja toitu. Vihmaga üritus ära ei jää. Pole halba ilma, on vaid valed riided!» ütles Tallinna Turgude direktor Kersti Otteson Pealinnale.

Kell 12 alustab esinemist Rahvabändi tiitli ja samuti mitmeid Kuldse plaadi auhindu võitnud Nedsaja Küla Bänd. Päeva juhib Veigo Kaaret.

Üle-eestilisel avatud kalasadamate päeval saab tutvuda sadamate ja kalandusega. Kalasadamates saab maitsta kohalikku kalatoitu, osta kaasa värsket kala ja kalatooteid ning võtta osa kogupereüritusest.

Igal sadamal on oma programm ja tegevust on tervele perele. Sadamates on kohal kalateadlased ja kalakokad; kohapeal saab osaleda käsitöötubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutavad paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele toimuvad kalaõpitoad, teadusteater, virtuaalreaalsus ja õngekoolitused.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles