Kas maailmast isoleerimine tõukab Venemaa elanikud hoopis tugevamini toetama Putinit? (6)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Faktiliselt isevalitseja rollis Vladimir Putinil on praegu Venemaal täiesti vabad käed ükskõik millisteks otsusteks.
Faktiliselt isevalitseja rollis Vladimir Putinil on praegu Venemaal täiesti vabad käed ükskõik millisteks otsusteks. Foto: Mladen ANTONOV / AFP / Scanpix

Venemaal on praegu ja ka lähitulevikus raske ette kujutada avalikku protesti Vladimir Putini režiimi vastu, sest totaalne hirm kammitseb nii eliiti kui ka rahvast. Tõenäolisem on hoopis ühiskonna suurem koondumine Putini ümber.

Venemaa sisemistes arengutes ei ennustanud lähikuudel mingit muutust ükski Postimehe küsitletud Venemaa sisepoliitika ekspert. Selleks on inimeste meelsus praegu väga võimumeelne: küsitlused näitavad, et enamus venemaalasi on kuraasi täis ning majandusel on olemas teatud tugevusvaru. Mingit kriisi pole Venemaal veel tunda.

Venemaa keskpanga juht Elviira Nabiullina ütles aprilli keskel riigiduumas esinedes otse, et lähema kolme kuuga ei juhtu Venemaa majandusega midagi, varusid jätkub, aga peale seda algab «struktuurne transformatsioon». Seega võib eeldada, et sanktsioonidest ja isolatsioonist põhjustatud majandusprobleeme hakkavad Venemaa inimesed oma nahal tõsisemalt tundma ning asjade reaalsest seisust aru saama mitte varem kui järgmisel poolaastal, aga võib olla isegi veelgi hiljem.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles