Välisminister Liimets Iisraeli kolleegile: Venemaa peab Ukrainas valusalt läbi kukkuma

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Välisminister Eva-Maria Liimets kohtumisel Iisraeli ametikaaslase Yair Lapidiga.
Välisminister Eva-Maria Liimets kohtumisel Iisraeli ametikaaslase Yair Lapidiga. Foto: Välisministeerium

Välisminister Eva-Maria Liimets (KE) sõnas tänasel kohtumisel Iisraeli ametikaaslase Yair Lapidiga, et Venemaa sõja lõpetamiseks on tähtis nende agressiivsed plaanid nii sõjaliselt kui ka poliitiliselt läbi kukutada ning Ukrainat jätkuvalt kõigiti aidata.

«Venemaa agressiooni tõrjumine ja tema sundimine tagasi enda piiridesse on kogu demokraatliku maailma huvides. See sõda peab olema Venemaale pikaks ajaks valus strateegiline viga, et suveräänsete riikide territooriumite hõivamine ja rahumeelsete inimeste tapmine ei korduks,» sõnas Liimets.

Eesti ja Iisraeli headest kahepoolsetest suhtest kõneldes tõi Liimets nii Iisraeli välisministri kui ka kaitseministriga kohtudes esile meie soovi arendada veelgi küber- ja digivaldkonna koostööd. «Me näeme suuri võimalusi oma kogemuste ja õppetundide vastastikuseks jagamiseks. Iisrael on Eesti jaoks ka üks võtmeriike küberturvalisuse valdkonnas ja juba praegu on meil käimas aktiivne dialoog,» ütles Eesti välisminister. Liimets lisas, et olulisel kohal on ka kahe riigi kaitsekoostöö arendamine.

Kohtumistel Iisraeli välisministri ja kaitseminister Benny Gantziga rõhutas Liimets Lähis-Ida julgeolekuolekuolukorrast ja rahuprotsessist kõneldes, et tähtis on saavutada regionaalne stabiilsus.

Eesti välisminister kohtub visiidil olles ka Iisraeli riikliku julgeolekunõuniku Eyal Hulataga ja Eesti-Iisraeli parlamendirühma esimehe Simon Davidsoniga.

Minister Liimets asetas täna pärja ka ülemaailmse holokausti mälestuskeskuse Yad Vashemi juurde ning külastas Peresi rahu ja innovatsioonikeskust. Homme sõidab välisminister Gaza kontaktjoonele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles