Kõlvarti tõlgendus 9. maist tekitab paljudel küsimusi (17)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Mihhail Kõlvart kutsus 9. mail üles provokatsioonidest hoiduma, kuid tekitas pahameelt kuupäeva olemusliku tõlgendamisega.
Mihhail Kõlvart kutsus 9. mail üles provokatsioonidest hoiduma, kuid tekitas pahameelt kuupäeva olemusliku tõlgendamisega. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti (Keskerakond) venekeelses meedias ilmunud pöördumine linlaste poole saabuva 9. mai puhul kutsus esile kulmukortsutuse parempoolse ilmavaatega erakondade esindajatelt.

Kõlvart rõhutas, et mitte keegi meist ei taha sõda, ei oma koju, kodulinna ega kodumaale. «Mitte keegi ei taha hüljata oma kodu, et päästa iseenda ja oma lähedaste elu. Ja seda sõnumit kannab 9. mai tähistamine. Selle kohustuse jätsid meile nemad, kes olid Suures Isamaasõjas. Nemad, kes kannatasid tagalas, ja ka nemad, kes tormasid eesliinile. Mitte keegi neist ei tahtnud sõda.»

Ta jätkas: «9. mail tähistavad miljonid inimesed kannatuse ja kibeduse lõppu – sõja lõppu. 9. mail mälestame kõiki langenuid, mälestame kangelasi, kes kaitsesid ja vabastasid ning tegid kõik, et lõpetada sõjakoledused.»

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles