Kaheksa valge-toonekure tapjat pole veel tabatud

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Päästjad võtsid pesadel mune kaitsnud, kuid läbi pesa tulistatud kuulidest hukkunud valge-toonekured uurimiseks alla.
Päästjad võtsid pesadel mune kaitsnud, kuid läbi pesa tulistatud kuulidest hukkunud valge-toonekured uurimiseks alla. Foto: Virge Võsujalg

Pühapäeva varajastel hommikutundidel leidsid inimesed Türi vallast Türilt Väätsale viiva tee äärest ja Änari külast tapetult seitse pesal olnud täiskasvanud valge-toonekurge. Tartu maaülikooli loomakliinikus tehtud ekspertiis kinnitas, et kõik kured on tapnud inimkäsi tulirelvast.

Üleeile lisandus teateid tapetud kurgedest veelgi ja nendele juhtumitele reageeris alustatud uurimisega tegeleva ametkonnana keskkonnaamet.

Ringkonnaprokurör Merike Lugna ütles, et on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 357 lõike 1 alusel: kaitstava loodusobjekti kasutamise või kaitse nõuete rikkumine, kui sellega on tekitatud kaitstavale loodusobjektile olulist kahju. «Menetlust viib läbi keskkonnaamet ja seda juhib prokuratuur. Kuna tegemist on keskkonnakuriteoga, juhib menetlust prokurör Indrek Kalda,» täpsustas ta.

Nimetatud kuriteo eest on ette nähtud rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus.

Keskkonnaameti Järvamaa büroo juhataja Janely Berg ütles, et üleeilseid vihjeid üle kontrollides ei osutunud need õnneks tõeks. «Pesad, mida kontrollimas käisime, olid tühjad ja nende ümbruses puudusid viited kuritööle või siis leidsime eest elus linnud. Leidsime vaid ühe linnu, kes võis olla volbriöö sündmustes viga saanu, kuid lihtsalt suri hiljem,» selgitas ta. «Tema läheb veel ekspertiisi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles