Vähiga võidelnud mees tahab uut tõhustusdoosi, aga ei saa (2)

Priit Pullerits
Copy
Eerik Lepist, kes nooruses õppis aiandusagronoomiks, kuid pole sel alal töötanud, ootab Tartus kodus, kas enne saab ta teise tõhustusdoosi või saavad aknalaual kasvavad taimed valmis aeda istutamiseks.
Eerik Lepist, kes nooruses õppis aiandusagronoomiks, kuid pole sel alal töötanud, ootab Tartus kodus, kas enne saab ta teise tõhustusdoosi või saavad aknalaual kasvavad taimed valmis aeda istutamiseks. Foto: Sille Annuk

Pensionipõlve pidav Eerik Lepist sai Tartu onkoloogide tehtud kiiritusraviga jagu häälepaelte juurde tekkinud mandariinisuurusest vähist, kuid nüüd peab ta tundma hirmu, mis juhtub siis, kui ta peaks nakatuma koroonaviirusega, sest kõik tema katsed saada selle vastu teist tõhustusdoosi on arstid tagasi lükanud.

«Öelge mulle mõistlik põhjus, miks ei saa!» pöördub ta ravijärgse käheda häälega arstide poole. Tema häälepaeltest on alles veidi üle kolmandiku. «Palun garantiikirja, et ma ei satu haiglasse ega koole ära!»

84-aastane Lepist on rääkinud teise tõhustusdoosi soovist nii onkoloogi kui perearsti õega ja helistanud riigiinfo telefonil 1247, kust saab koroonaviirusega seotud teavet, kuid kuulnud alati vastuseks, et seda ei ole ette nähtud. Tema esimesest tõhustusdoosist möödus aprilli keskel kuus kuud ning nüüd tunneb ta muret, et vaktsiini kaitsevõime hakkab vähenema.

Ükski varasem kaitsesüst, mis kõik tehtud Pfizeri vaktsiiniga, ei ole Lepisti kinnitusel talle halvasti mõjunud ega kõrvalnähte tekitanud. Koroonat ta seni põdenud ei ole.

Arstid on talle öelnud, et teise tõhustusdoosi saab ta kõige varem oktoobri lõpus, mil eelmisest vaktsiinisüstist möödub aasta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles