Kaljulaid: kõigi osapooltega loo avaldamise kokku leppimine poleks enam ajakirjandus (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: M. Popow via www.imago-images.de

Harju maakohus määras trahvi kahele Eesti Ekspressi ajakirjanikule selle eest, et nad avalikustasid info selle kohta, et Swedbanki endine juhatus sai kahtlustuse rahapesus. Prokuratuur selgitas, et nõuab endale õigust otsustada, millest ajalehed tohivad kirjutada, kirjutab Postimees.

Harju maakohus tugines oma kohtuotsuses Monaco printsessi lahendile, kus viimane kaebas suusapuhkuse piltide avaldamise pärast. President Kersti Kaljulaid leiab, et tema jaoks on see selgitus kummastav.

«Kohtul on muidugi õigus anda oma õiguslik hinnang, aga Eesti suurimate pankade rahapesukahtlustus on selgelt avaliku huvi objekt ja võrdlus suusareisidega või eraelu puutumatusega on kõrvalt vaadates kummastav,» kirjutas Kaljulaid sotsiaalmeedias. 

Kaljulaid lisas, et huvi sellise teema vastu, nagu seda on Swedbanki rahapesukahtlustus, ei ole kuidagi ainult ajakirjandusväljaandel ega majanduslik.

«Rääkimata sellest, et vaba ajakirjandus ei saa juba põhimõtteliselt avaldada vaid teavet, mille avaldamine on kõigi osapooltega kokku lepitud. See oleks mingi muu asi, mitte ajakirjandus. Eilse ajakirjandusvabaduse päeva järel küllalt mage uudis,» tõdes Kaljulaid. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles