Nelja inimese jõul saadi neiu Lasnamäel silla äärelt alla

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Põhja prefekt Joosep Kaasik (keskel) tunnustas patrullpolitseinikke Raido Pullmanni (vasakul) ja Kert-Hendrik Süllat tubli teo tiitliga.
Põhja prefekt Joosep Kaasik (keskel) tunnustas patrullpolitseinikke Raido Pullmanni (vasakul) ja Kert-Hendrik Süllat tubli teo tiitliga. Foto: PPA

Ühel märtsilõpu ööl istus Lasnamäel Laagna tee sillal 17-aastane neiu. Samal ajal lõpetasid politseinikud Raido Pullmann ja Kert-Hendrik Sülla väljakutse tagasiside vormistamist, kui nägid oma teenistusauto ekraanil, et uus sündmus ootab nende sekkumist. Punane märge selle kõrval ütles, et tegu on kõrgema prioriteediga.

«Saime teada, et keegi on sillal. Kuna see oli üsna meie kõrval, läksime kohe vaatama ning leidsimegi tüdruku,» rääkis Pullmann Postimehele. «Istus silla­äärel ja oli selge, mis võib hakata juhtuma. Olin varem korra näinud, kuidas inimene tahtis rõdult alla hüpata. Siis oli mul täpselt samasugune tunne, et ega olegi midagi rohkem teha kui proovida temaga rääkida. Aga et kui on kindlalt otsustanud hüpata, siis ka hüppab. Proovisime tüdrukuga rääkida ja kuna ta oli nii lähedal, saime veel kätest kinni.»

Juhuslikud möödujad tulid appi

Kuid sellega ei olnud olukord veel kaugeltki lahendatud.

«Kõigepealt proovisime paarimehega kahekesi teda sillale tagasi tõmmata,» meenutas Pullmann. «Aga ta hoidis jalgadega valgustiraamist kinni. Oli kuidagi segaduses – alla ju ei hüpanud, kuigi see võimalus oli, samas ei lasknud ennast sealt ära ka tõmmata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles