Vene saatkond ründas Liimetsa vihaõhutaja riigist väljasaatmise pärast (7)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ukrainat toetavad ja sõjavastased plakatid Venemaa saatkonna ees Tallinna vanalinnas.
Ukrainat toetavad ja sõjavastased plakatid Venemaa saatkonna ees Tallinna vanalinnas. Foto: Madis Veltman

Venemaa saatkond Tallinnas tegi täna välisminister Eva-Maria Liimetsale avalduse, milles ründas Eestit viha õhutanud Surematu Polgu aktivisti riigist väljasaatmise pärast ning seadis kahtluse alla pressivabaduse Eestis.

Saatkond viitas avalduses teisipäeval avalikustatud Piirideta Reporterite pressivabaduse indeksile, kus Eesti oli neljandal kohal.

«Välisminister E.-M. Liimets kiirustas selle peale teatama, et Eesti on võtnud endale juhtiva rolli meediavabaduse kaitsmisel maailmas. Samas ei unustanud ta Ukraina sündmuste kajastamisel Venemaad süüdistamast tõe varjamises ja moonutamises,» teatas saatkond.

Pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale blokeeriti Eestis 20 Kremli propagandat edastavat Vene telekanalit ja seitse veebilehte.

«Absurdse «rahuvastase kuriteo ja rahvusvaheliste sanktsioonide rikkumise kahtlusega» fabritseeriti Eesti venekeelse väljaande Sputnik Media peatoimetaja Jelena Tšerõševa vastu kriminaalasi. Nende poliitilise tsensuuriaktide tulemusel jäi enam kui 400 000 Eesti elanikku (umbes kolmandik elanikkonnast) ilma ligipääsust objektiivsele ja tõepärasele teabele maailmas toimuvate sündmuste kohta,» teatas saatkond täiesti tõsiselt.

Eesti julgeoleku huvides riigist välja saadetud Surematu Polgu aktivisti Aleksei Esakovi juhtumi kohta teatas saatkond, et «tema süü oli ilmselt ainult selles, et Vene Föderatsiooni kodanikuna olid tal oma tõekspidamised, mis erinevad agressiivselt pealesurutud ametlikust seisukohast ja ta julges neid kaitsta».

«Tekib küsimus, kuidas need ja paljud teised faktid korreleeruvad ambitsioonika rolliga meediavabaduse kaitsmisel, mille pr E.-M. Liimets Eestile omistas?» küsis saatkond lõpetuseks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles