Saja-aastase Volta kvartali esimene uusehitis sai nurgakivi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Volta Residentsid.
Volta Residentsid. Foto: Endover

Põhja-Tallinnas Volta kvartalis pandi nurgakivi Volta Residentside hoonete kompleksile, mis on esimesed uusehitised ajaloolises piirkonnas, seni on rekonstrueeritud endisi tööstushooneid.

Nurgakivi sai ka maa-alune parkla, mis on üks Põhja-Tallinna suuremaid. Sel aastal valmib Volta Residentside kolm uut kortermaja ning järgmise aasta alguses lisandub veel kolm, kokku 148 korteriga.

«Volta kvartal on Endoveri seni suurim ja mahukaim projekt, mille loomine kestab veel hea mitu aastat. Täna kimbutavad turuosalisi tarneraskused ja muutlikud sisendhinnad, kuid oleme suutnud neid protsesse juhtida,» ütles Endoveri juhatuse liige Robert Laud.

Ta lisas, et vaatamata erinevatele kriisidele on nõudlus kinnisvara järele kiiresti taastunud ja selle üheks oluliseks katalüsaatoriks on hirm inflatsiooni ees. Volta Residentsides oli nurgakivi asetamise hetkeks müüdud 60 protsenti pindadest.

Volta Residentside majad on esimesed uusehitised Volta kvartalis. Läbi kahe korruse maa alla rajatavas parklas on 230 parkimiskohta nii autodele kui mootorratastele, mis vabastab kvartali tänavad parkivatest autodest. Lisaks kuulub hoonete juurde kokku neli jalgrataste hoiuruumi. Kokku luuakse Volta kvartalisse 1360 parkimiskohta.

Volta Residentside arhitektid said inspiratsiooni ka legendaarsest Volta vahvlimasinast. Uusehitiste arhitektuur on sobitatud ajaloolise industriaalse kvartaliga, mille minimalistlik vorm on kombineeritud ajatu telliskivifassaadiga, mida võimendavad eritellimusel valmivad maast laeni ruudustatud aknad ning dekoratiivsete piiretega rõdud.

Hooned paiknevad Volta sisekvartalis loodavate Uus-Volta ja Mootori tänava ääres. Volta Residentside arhitektuurilahenduse on loonud KoKo arhitektid, interjööri Maarja-Linda Taur ja Aet Piel, ehituse peatöövõtja on Metropoli Ehitus ja finantseerija Coop Pank.

Volta kvartal

  • Detailplaneering hõlmab 11,25 hektarit
  • Arendusmaht 142 000 ruutmeetrit
  • Elupinnad 90 000 ruutmeetrit ja äripinnad 52 000 ruutmeetrit
  • Valmib aastaks 2025

Endoveri arendusmahud Volta kvartalis

  • Hooneid kokku 29, neist kaks valmis
  • Korterite arv 755
  • Parkimiskohti üle 1360, lisaks rattaparklad
  • Lasteaed ja 15 000 ruutmeetri suurune pargiala
  • 2025 elab ja töötab kvartalis ligi 3000 inimest

Allikas: Endover

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles