Veel kolm riiki ühines NATO Küberkaitsekoostöö keskusega

BNS
Copy
NATO küberkaitsekoostöö keskus Tallinnas.
NATO küberkaitsekoostöö keskus Tallinnas. Foto: Liis Treimann

Tallinnas tegutsev NATO Küberkaitsekoostöö keskus võttis täna piduliku tseremooniaga liikmeteks Kanada, Lõuna-Korea ja Luksemburgi.

Keskuse direktori kolonel Jaak Tarieni sõnul mängib iga liikmesriik olulist rolli tagamaks tõhus infovahetus ja koostöö, et ennetada ja võidelda küberohtudega.

Liitunud kolme riigiga on keskus teinud koostööd juba varem. NATO Küberkaitsekoostöö keskuse missioon on toetada liikmesriike ja NATO riike unikaalse küberkaitsealase kompetentsiga. Iseseisva rahvusvahelise organisatsioonina keskendub keskus rakendusuuringutele, analüüsidele, info jagamisele, samuti koolitustele ja õppustele küberkaitse valdkonnas.

Kanada suursaadik Eestis, Lätis ja Leedus Kevin Rex ütles, et Kanada militaarne kohalolek on kõige suurem just Eestis. «Meil on väga hea meel liituda NATO Küberkaitsekoostöö keskusega, et veelgi tugevdada koostööd nii NATO kui liikmesriikide vahel,» märkis Rex.

Luksemburgi esindaja Max Gerten tõi välja, et just koostöö ja info vahetamine on parim viis küberohtudega võitlemisel, ja Luksemburg on valmis andma selles vallas oma panuse.

Lõuna-Korea Vabariigi esindaja märkis et, tänane üritus on hea võimalus teadvustada kübervaldkonna olulisust ja koostööd.

Tallinnas asuv NATO küberkaitsekoostöö keskus on üks suurem NATO akrediteeritud rahvusvaheline oivakeskus, mõttekoda ja väljaõppeasutus. 2008. aastal loodud keskus on kasvanud oluliseks küberkaitse valdkonna teadmiste allikaks nii NATO kui ka liikmesriikide jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles