OTSE POSTIMEHEST Paljud vaktsiinikahju kannatajad võivad jääda hüvitiseta

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Vaktsiinikahjude avalduse vastuvõtmisest hüvitise saamiseks võib minna viis kuud, aga kui palju täpselt, ei oska ametnikud öelda, sest pikk otsustusprotsess vajab sissetöötamist. FOTO: Sille Annuk
Vaktsiinikahjude avalduse vastuvõtmisest hüvitise saamiseks võib minna viis kuud, aga kui palju täpselt, ei oska ametnikud öelda, sest pikk otsustusprotsess vajab sissetöötamist. FOTO: Sille Annuk Foto: Sille Annuk

Mais algas haigekassas koroonavaktsiini kahjude hüvitamise avalduste vastuvõtmine.

«Neljapäeva pärastlõunaks oli esitatud 255 taotlust,» märkis haigekassa finantsosakonna juht Riho Peek. Suur osa taotlustest jõudis kohale digiloo portaali kaudu, aga oli ka e-kirjaga saadetud dokumente ja kolm inimest käisid klienditeeninduses ise kohal.

Haigekassa õigusosakonna juhi Ergo Pallo sõnul on teiste hulgas neil praegu kolm taotlust, kus tervisekahju põhjusena on märgitud surm.

Mullu kevadel AstraZeneca koroonavaktsiini tõttu surnud päästeametniku Ergo Mannineni lähedased on saanud riigilt hüvitisena juba 300 000 eurot, mis tähendas teenistusülesannete täitmisel hukkunule ette nähtud kümne aasta keskmist palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles