Prantsuse meedia: Eesti eurosaadik nimetas Strasbourgi ööklubi töötajat «neegriks» ja «ahviks» (17)

Postimees
Copy
Riho Terras ja Jaak Madison sattusid Strasbourgi ööklubis konflikti. Kollaaž.
Riho Terras ja Jaak Madison sattusid Strasbourgi ööklubis konflikti. Kollaaž. Foto: Kollaaž

Prantsuse meedia andmetel algatas politsei uurimise neljapäeva varahommikul Strasbourgi ööklubis toimunud Eesti eurosaadikute Riho Terrase (Isamaa) ja Jaak Madisoni (Konservatiivne Rahvaerakond) ning ööklubi turvamehe vahel tekkinud tüli tõttu.

Konflikt sai alguse, kui ööklubisse Live Club sisenes neljapäeval kella 5 paiku hommikul grupp inimesi, teiste seas Terras ja Madison. Turvamees palus oma üleriided garderoobi jätta ja maksta selle eest tasu. Üks eestlastest, kelle isikut kohalik meedia ei täpsustanud, tegi turvamehe suhtes rassistlikke märkusi, nimetades teda «neegriks» ja «ahviks», vahendas Le Progres.

Ööklubi töötajad kutsusid välja politsei, kellega tekkis ühel Eesti eurosaadikul rüselus. Samuti rõhutasid nad, et nad on europarlamendi saadikud ja neil on saadikupuutumatus. Turvamees ja politseinik esitasid kaebuse, mis viis menetluse algatamiseni, kirjutab Le Progres.

Terras ütles rahvusringhäälingule, et mingit rassismi vahejuhtumis ei olnud ja ta kutsus ise olukorda lahendama politsei, kes aga reageeris üle. Kogu intsident sai tema sõnul alguse sellest, et ööklubi turvamees pidas tema riietust ebasobivaks ja ei lasknud teda sisse.

Ka Jaak Madsion ütles ERRile, et tüli tekkis turvamehe otsusest Terrast mitte sisse lasta.

«Minule jäi kõrvaltvaatajana mulje, et kuigi Riho kutsus olukorra lahendamiseks või nii-öelda kohtumõistjaks vahele politsei, siis kohale saabunud politsei oli pigem sellise suhtumisega, justkui Riho oleks midagi halvasti teinud ja süüdi milleski, mida me ei tea,» selgitas Madison.

Mõlemad eitasid rassistlikke väljendeid ja politseinikuga rüselemist.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles