ÜRO peasekretär väljendas vapustust seoses Ukraina kooli ründamisega

Copy
Antonio Guterres.
Antonio Guterres. Foto: Lev Radin/Scanpix

ÜRO peasekretär Antonio Guterres väljendas pühapäeval vapustust seoses kooli ründamisega Ida-Ukrainas, kus Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kinnitusel sai surma 60 inimest.

«Guterres kutsus üles säästma sõjas tsiviilisikuid,» edastas tema kõneisik Stephane Dujarric.

«Peasekretär on jahmunud ja vapustatud 7. mail toimunud rünnakust, mis tabas Ukrainas asuvat kooli, kus paljud inimesed otsisid peavarju käimasolevate lahingute eest,» ütles pressiesindaja.

«Guterres kordas, et tsiviilelanikke ja tsiviilinfrastruktuuri tuleb sõja ajal alati säästa. Rünnak oli järjekordne meeldetuletus, et selles sõjas, nagu paljudes teistes konfliktides, maksavad tsiviilisikud kõige kõrgemat hinda,» jätkas Dujarric.

«Just eile sai Luganski oblastis asuvas Bilohorivka külas Vene pommide läbi surma 60 inimest. Tsiviilisikud,» ütles Zelenskõi videokonverentsi teel maailma arenenud tööstusriikide ühenduse G7 tippkohtumisel peetud kõnes.

Luhanski oblasti kuberner Serhõ Gaidai oli juba varem rääkinud samast arvust hukkunutest.

«Bilohorivkale tehti õhurünnak. Pommid kukkusid koolimajja ja kahjuks hävis see täielikult. Seal oli kokku 90 inimest, 27 päästeti. Kuuskümmend koolis olnud inimest on tõenäoliselt surnud,» kirjutas Gaidai sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles