Välisministeeriumi kodulehte rünnati

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Välisministeeriumi hoone Ukraina lipu värvides.
Välisministeeriumi hoone Ukraina lipu värvides. Foto: Eero Vabamägi

Riigi infosüsteemi amet (RIA) tuvastas, et täna kell 7.49 algasid välisministeeriumi kodulehe vastu ummistusrünnakud. 

Eesti välisministeeriumi koduleht on täna hommikul maas. Kui minna vm.ee peale, siis pakutakse seal lingiks väga huvitavat suunakoodi: «https://vm.ee/etetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetet» 

välisministeeriumi koduleht.
välisministeeriumi koduleht. Foto: Kuvatõmmis

«​See tähendab, et pahaloomulised päringud koormasid veebilehte ning seetõttu oli leht kättesaamatu, välisministeeriumi muu töö polnud kuidagi häiritud,» teatati välisministeeriumist. 

Alates kell 11.45 on ministeeriumi leht jälle kättesaadav.

RIA CERT-EE osakonna juhataja Tõnu Tammer vastas Postimehele, et RIA küberintsidentide käsitlemise osakond (CERT-EE) monitooring tuvastas, et täna kell 7.49 algas tavapärasest kõrgema spetsiifilise fooniga liikluse Välisministeeriumi serverite suunas. Välisministeerium ja CERT-EE töötasid selle kallal, et lehe pahatahtlikust liiklusest tulenevad häired kõrvaldada. 

«Kuigi suurem liiklus veebilehel jätkub ka veel praegu, tagavad loodud vastumeetmed lehe häireteta töö. RIA analüüsib ühes partneritega juhtunu tagamaid ja jälgib teraselt Eesti küberruumis toimuvat,» lausus Tammer ja lisas, et RIA-le teadolevalt ei häirinud rünnakud Välisministeeriumi tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles